tirsdag 5. april 2011

Ser du ikke hylla for bare bøker?


Charlottenlund vgs

Samlokalisering og flytting til nye lokaler er nært forestående, og jeg er mer enn gjennomsnittlig opptatt av kassering om dagen. Dette er en gylden mulighet til å gå igjennom mediesamlingen og vurdere hvilke bøker som får bli med på flyttelasset, og hvilke titler som bør resirkuleres. Samlingsutvikling og kassering er en viktig del av jobben vår, men blir dessverre altfor ofte nedprioritert. Nå ser jeg frem til nytt bibliotek, lys og luft mellom hyllene og en vesentlig slankere bokstamme med aktuell og relevant litteratur. Og hvem vet- kanskje også høyere utlånstall...
Er det flere som syns det begynner å bli "trangt i hylla", la dere inspirere og ta en titt på kasseringsbloggen fra Buskerudgeriljaen.

Less i more - også i biblioteket!

3 kommentarer:

  1. Kasseringsbloggen er morsom! Kassering kan være ganske artig, vi finner skatter og rarieteter og bøker som etter mange år framstår som ufrivillige morsomme. Noen ganger er det vemodig, men nødvendig. De aller fleste bibliotekarer er flinke til å luke i samlinga, uten sentimentalitet eller anger, selv om jeg tror det finnes en eller annen lovmessighet i at det kommer noen å spør etter minst ei av bøkene som gikk med i kasseringa. 14 dager etter at boksalget er over. Da er det godt å ha Depotbiblioteket!

    SvarSlett
  2. Leste kasseringsbloggen her før helga, og den er både morsom og inspirerende. Tror mange har noe å hente her.

    SvarSlett
  3. Å kassere er ofte vanskelig. Man (jeg) kaster ikke bøker. De får heller ligge i esker på loftet.
    På Kasseringsbloggen får bøkene en sjarmerende og fin siste reis.

    SvarSlett